Dokter in je broekzak

Watson, de super intelligente computer van IBM levert de eerste applicaties op via een wedstrijd. GenieMD is een der winnaars. De focus voor Watson ligt vooral op het medische vlak en met GenieMD krijg je via een smartphone app toegang tot de intelligentie (cognitieve computing) en databases van Watson (voorlopig nog in het Engels). Door te matchen met je persoonlijke medisch profiel krijg je maatwerk advies. Eventueel ga je met dit advies naar je huisarts voor een second opinion ;-).

GenieMD is gratis zowel voor IOS als Android, Free download onderaan scherm (helaas is niet alles bruikbaar omdat bijvoorbeeld gegevens over onze ziekenhuizen en apotheken er nog niet in zitten). Er zijn applicatievarianten voor diverse categorieën dienstverleners.

Het is niet moeilijk voor te stellen welke grote veranderingen deze toepassingen in de gezondheidszorg teweeg zullen brengen in de nulde zorglijn (GGD, consultatiebureau’s), 1e, 2e, en 3e zorglijnen. Wat gaat dit betekenen voor de werkgelegenheid in de gezondheidszorg? Zal alles efficiënter worden? Kwaliteit vergroten? Goedkoper? Go Watson!

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.