Gamification en Nudging

De website van eLearning Industry biedt met regelmaat interessante artikelen over allerlei aspecten van online leren. Een artikel is bijvoorbeeld gamification: voorbeelden van succesvolle toepassing, do’s and don’t’s, et cetera. Hoewel de voorspellingen rond de inzet van gamification door bureau Gartner niet gehaald zijn, is er wel sprake van een duidelijke toename. De verzameling artikelen is zowel voor bedrijfstrainingen als regulier onderwijs boeiende materie. Uiteraard zal deze content gekleurd zijn door het bedrijf eLearning Industry, dus laten we er ook andere bronnen naast leggen! Bijvoorbeeld: School21.

De bedoeling om het gedrag van het individu of doelgroep positief te sturen, maar dat hoeft niet per se met een spelvorm: zie het leuke artikel over Nudging en Gamification van Rob Dorscheidt. Of lees in de Times of Israel of bij Akkanto.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.