‘Liking’ wordt je ondergang?

Je verzorgt een belangrijke inleiding voor je team, een ingewikkelde instructie voor je klas. Iedereen is volop geconcentreerd… bezig op zijn/haar mobieltje! Maar jij bent niet de enige die daar depressief van wordt!

Simon Sinek is een vermaard managementboeken-auteur, speciaal over leiderschap. Hij is het meest bekend is voor zijn concept De Gouden Cirkel en Begin met het Waarom: concepten voor een simpel maar krachtig model voor inspirationeel leiderschap.

In een interview fileert hij de groep millennials, die grote problemen ervaart bij de start op de arbeidsmarkt en algemeen bij het opbouwen van diepgaande relaties in de maatschappij. Ze zijn gewoon niet goed opgevoed, verslaafd aan Facebook, Instagram, enz. Ze krijgen last van depressie, carrière stress, neigen naar druggebruik en zelfs zelfmoord neemt toe binnen deze categorie.

Op de site van ManagentTeam lees je er meer over. Na een wat matte start komt Simon in het Youtube-filmpje echt op dreef en analyseert hij vier aspecten rond millennials en komt met aanbevelingen. Met name beter leiderschap in bedrijven en organisaties kan deze groep nog perspectief bieden (m.a.w. ouderschap en onderwijs hebben het verknald! – laten verknallen -)

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.