Vlaanderen volgt Groot Britannië met ’coding’ vanaf 5 jaar

logo_boek_softwareJong leren denken als een computer, of op zijn minst mee kunnen denken met de computer, wordt in de USA en het UK gewoon ingevoerd in het lager onderwijs en wordt vervolgt in alle verdere studies.

Waarom is het populaire programmeertaaltje LOGO (schildpadje als cursor) uit de jaren tachtig toch verdwenen?

LRN21 is er van overtuigd dat veel mensen in meerdere disciplines, na elkaar of gelijktijdig, terechtkomen. In nagenoeg alle situaties zullen zij met informatiesystemen moeten werken, actief en passief. Daar kun je beter al jong mee beginnen, zeker als je de snelle ontwikkeling nog probeert bij te houden. Als apart vak, of goed geïntegreerd en afgestemd binnen andere vakken, of een mix.

Lees hoe het in het Verenigd Koninkrijk (in het kader van STEM) gaat gebeuren hier en wat onze zuiderburen van plan zijn hier.

De KNAW bracht eind 2012 een advies uit om digitale geletterdheid een plek te geven in het Nederlandse voortgezet onderwijs, maar hoe ver staat het daarmee? (onze buurlanden willen in elk geval veel vroeger starten)

Onlangs heeft Staatssecretaris Dekker hierop gereageerd. Lees hier zijn brief.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.