Anush Martirossian

intro_gastspreker_18062013

anush-martirossianAnush Martirossian
Mede-oprichter, curator en overviewer Ground3d te Amsterdam

Ground3d is hét 3D-print-platform van Nederland dat 3D printen bij een breed publiek wil introduceren. Anush Martirossian studeerde 3D Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na haar studie werkte zij in opdracht voor verschillende ontwerpstudio’s en ontwikkelde en leidde ze daarnaast creatieve projecten voor Stichting De Vrolijkheid.

De democratische aard en de vernieuwing in de vormgeving zijn aspecten van het 3D printen die haar fascineren. De mogelijkheid om ons allen te betrekken bij de totstandkoming van producten is haar grootste drijfveer in Ground3d.

Over de presentatie voor LRN21

Titel: “De 3D printer: icoon van de derde industriële revolutie”
Datum en tijd: 18 juni 2013, 17.15 – 17.55 u.

Ontwikkelingen in de laatste decennia leiden tot een nieuwe wereld waarin producten op maat, on-demand en lokaal worden geproduceerd. In combinatie met het internet biedt de 3D printtechnologie kansen voor nieuwe business modellen en samenwerking en zet het de productieketen op zijn kop.

De 3D printtechnologie wordt vandaag de dag succesvol toegepast in onder andere de medische sector en de ongekende vormvrijheid opent nieuwe deuren in de creatieve industrie.

De laatste jaren is de technologie hard op weg om ook de consument te bereiken, of het nu gaat om 3D-printers voor thuis of 3Dprint services. “Democratisering van productie” is de belofte van een nieuw tijdperk, waarin de grenzen tussen producenten en consumenten vervagen en we niet meer afhankelijk zijn van massaproductie.

Kennisdeling en verdere ontwikkeling is essentieel om de mogelijkheden optimaal te benutten en innovatie te stimuleren.