Casper Stubbé

casper-stubbeCasper Stubbé is oprichter van Remind Learning, een organisatie van studenten die leerlingen aanzet om de leiding te nemen over hun eigen leven. Dit doet Remind op middelbare- en hogescholen waar leerlingen door middel van trainingen en coaching leerlingen ervaren dat ze meer kunnen dan ze denken.

De trainingen worden verzorgd door jonge en ambitieuze trainers die wetenschappelijke kennis over leren bruikbaar maken voor de generatie van nu. Juist omdat ze zelf jong zijn en we spreken vanuit eigen ervaring maken ze het voor leerlingen en studenten uitdagend om aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling te werken. Remind gaat niet voor de makkelijke oplossing door leerlingen en studenten te vertellen hoe ze moeten leren, maar laten ze zelf experimenteren via een zorgvuldig ontworpen ontdekkingsreis.

Presentatie: Slim jezelf zijn
De hoeveelheid kennis, technologie en vrijheid in onze hedendaagse wereld is enorm. Die combinatie zorgt voor ongekend snelle veranderingen, die weer extra uitdagingen en kansen met zich meebrengen. Goed zijn in leren en weten hoe je jezelf kunt aanpassen zonder jezelf te verliezen wordt wel steeds belangrijker. Casper Stubbé ontvouwt de Remind-visie op zelfsturing en gaat in op het kritisch volgen van het ontwikkelingsproces bij jongeren. De Remind-aanpak, rol van docent, het perspectief op succes en de vragen die we aan leerlingen stellen zullen de revue passeren.