Bart Hermsen

intro_gastspreker_10122013

Bart HermsenBart Hermsen geeft als docent ondernemerschap en marketing aan de Ondernemeracademie van het Koning Willem I College. Zijn specialiteiten zijn ondernemend onderwijs, marketing, ontwikkelen van bedrijfsconcepten, consultancy en natuurlijk lesgeven.

Over de presentatie voor LRN21

Titel: “Business Model You”
Datum en tijd: 10 december 2013, 15.50 – 17.10u.

‘Vandaag de dag ontstaan er talloze innovatieve businessmodellen. Er worden volledig nieuwe industrieën gevormd, terwijl oude branches afbrokkelen. Jonge succesvolle bedrijven dagen de oude garde uit, waarvan sommige koortsachtig hun best doen zichzelf opnieuw uit te vinden.’ In de huidige turbulentie op de arbeidsmarkt ben je afhankelijk van factoren buiten je persoonlijke invloedssfeer: recessie, ingrijpende democratische veranderingen, toenemende mondiale concurrentie, milieuproblemen, etc.

Jouw persoonlijke toegevoegde waarde of die van je bedrijf of organisatie is in deze tijd dus essentieel! Het Business Model Canvas geeft de mogelijkheid om je businessmodel helder in kaart te brengen, kritisch te analyseren en te verbeteren, adaptief of innovatief.

De workshop bestaat uit een inleiding tot het model, de denkwijze wordt geïllustreerd met verschillende voorbeelden. Daarna wordt in subgroepen een casus, liefst van een der deelnemers, beoefend. Het resultaat en oordeel over het model worden plenair gedeeld.