Walter Faaij

walter-faaijWalter Faaij is corporate antropoloog en gespecialiseerd in sociale en culturele duurzaamheid. Hij is opgeleid in de Deep Democracy facilitatie. Walter helpt organisaties om de mix van People, Planet en Profit continu te maken en een cultuur van duurzaamheid te bouwen. Duurzaamheid werkt alleen als het gevoeld en gedragen wordt door je mensen met al hun diversiteit en is ingebed in de organisatiecultuur. Hij is associate consultant bij de Academie voor Organisatiecultuur.

Presentatie: Voor de ander ben jij ook anders: Tijd voor diversiteit!

Nieuwe media, verre reizen, emi- en immigratie brengen de andere wereld razend snel nabij. Niemand zal de actualiteit hieromtrent ontgaan zijn. Onze eigen normen en waar-den, gedragspatronen, rituelen, enzovoort, worden steeds vaker op de proef gesteld. Wat is nog normaal? En wie bepaalt dat?

We moeten leren om de diversiteit in onze wereld te koesteren ten behoeve van een duurzame samenleving. Zonder diversiteit kunnen we niet leven; verschillen zijn een noodzakelijk ingrediënt voor synergie en groei. De vraag is hoe we met elkaars verschillen omgaan.

Voor dat leerproces kunnen we de eeuwenoude kennis van exotische volkeren uitstekend gebruiken. Leren van wat we al weten.