Bijeenkomst 11 december 2012

Metamorfose in het Metaforum | 11 december 2012

LRN21-npU kent waarschijnlijk School voor de Toekomst en bent dan zeker ook in het Metaforum, onze fraaie aula, geweest. Op 11 december jl. heeft een metamorfose plaatsgevonden: het Nederlands Netwerk voor Open- en AfstandsLeren (Nnoal) hernieuwde zich met een focus op het uitwisselen van visies en ervaringen ten aanzien van de ‘skills’ die de naaste toekomst vereist. Skills die voorwaardelijk zijn om kansrijk te leren en uiteindelijk succesvol te werken gecombineerd met leren.

Omdat de technologische ontwikkeling heel snel gaat en vaak voor onverwachte uitdagingen (kansen en problemen) zorgt, had LRN21 gastspreker Ron Tolido (Senior Vice President and CTO Applications Continental Europe, Capgemini) uitgenodigd. Ron zoomde tijdens zijn presentatie in op “zwarte zwanen”:


Na deze presentatie zette Coen Free (President European Federation for Open and Digital Learning en algemen directeur Koning Willem I College) de metamorfose van Nnoal naar LRN21 in gang door middel van een beschouwing op het onderwijs en onderwijsontwikkelingen:


Dagvoorzitter Josée Bours (School voor de Toekomst) vertelde de aanwezigen meer over het netwerk van LRN21, haar doelstellingen en activiteiten. Leden van de programmacommissie van LRN21 stipten in het kort een aantal competenties van 21e eeuws leren aan. Deze competenties vormen de thema’s van ons netwerk. Op de site kunt u hier alles over lezen en met ons in discussie gaan aan de hand van stellingen.