Bob Zadok

Drs. Bob Zadok Blok jr. is MSc mediatechnologie (specialisatie: creativiteit, innovatie, ICT en onderwijs), muzikant, kunstenaar, ondernemer, onderzoeker, hogeschooldocent en curriculumontwikkelaar. Sinds 2008 bestudeert hij aan de Universiteit van Leiden het belang van creativiteitsontwikkeling bij (ICT-)studenten, en de werking bij hen van onderwijsprogramma’s die speciaal ontwikkeld zijn om creativiteit te stimuleren, zogeheten creativiteitstrainingen. Het Skillfulness Education Model is een afgeleide van dat onderzoek.

‘Skillfulness Education Model’

Innovatieve visie op Onderwijs van Nu en Toekomst! Mens- en Praktijkgerichte Educatie: Universeel, Flexibel én Tijdloos.

Ons onderwijs is gebaseerd op de kernvakken Taal & Rekenen. Deze vormen (nog steeds) de kapstok voor het onderwijs. Het bezwaar is echter dat die kernvakken twintigste-eeuwse denkkaders vertegenwoordigen en niet langer voldoen aan de eisen van deze tijd. Het is toch bijna te mooi voor woorden als er een vergelijkbaar eenvoudig model zou bestaan voor het onderwijs van nu én toekomst?

Het Skillfulness Education Model is een nieuwe, innovatieve kijk op onderwijs. Het is – net als Taal & Rekenen dat tot nu toe was – een stabiel uitgangspunt voor het héle onderwijs, van KO/BSO tot WO. Het Skillfulness Education Model is een bestendige oplossing voor educatie: het is mens- en praktijkgericht, universeel, flexibel én tijdloos!