5 doorbraken in 5 jaar

IBM waagt zich elk jaar aan voorspellingen en propt 5 doorbraken bij elkaar die ons leven de komende 5 jaar gaan veranderen.  Machines die massaal aan het leren gaan, docent en big data worden grote vrienden en we krijgen iets gemakkelijkers (en hopelijk) veiligers als alternatief voor wachtwoorden, zijn enkele voorbeelden.

Bij nu.nl vindt u een redactionele samenvatting, maar bij IBM zelf staan de originele teksten met leuke video’s en story maps.

Er zijn genoeg aanwijzigingen om ons heen om te beseffen dat deze scenario’s realiteit worden. Daarom zullen we veel vastgeroeste paradigma’s los moeten laten…. Houden beroepsopleidingen al rekening met  het verdwijnen van bepaalde beroepen? Of met het volledige veranderen van inhoud en/of werkwijze? En de rol van docent? Hoe pakken bedrijven en instellingen deze ontwikkeling op? Het Business Model zal opnieuw ontworpen moeten worden. (zie ook de presentaties van de laatste LRN21-bijeenkomst)

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.