Leven in een pluriforme wereld

U denkt na over hoe het verder moet gaan met al die nieuwkomers in Nederland: zullen ze zich aanpassen, moet wij toleranter zijn, dragen ze wel ooit bij aan onze welvaart? Dat soort vragen zijn niet uniek voor deze tijd, Nederland is altijd al een immigratieland geweest. De Universiteit van Nederland heeft een collegereeks (5 x 15 minuten, start 14 dec 2016) over dit onderwerp.

Met deze colleges ontwikkelt u achtergrond-inzichten voor de volgende netwerkbijeenkomst van LRN21 op dinsdag 8 maart 2016 over omgaan met diversiteit.

De colleges worden verzorgt door prof. dr. Leo Lucassen, hoogleraar “Global Labour and Migration History” aan de Universiteit Leiden en directeur onderzoek bij het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis. In het vaak verhitte debat over migratie verwijst hij naar de geschiedenis: Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen migratie toen en nu? Wat kunnen we daarvan leren? Bij Kennislink leest u ook over dit onderwerp.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.