Creativiteit vanuit militaire invalshoek

Creativiteit wordt als zeer belangrijk gezien om de uitdagingen van de toekomst tegemoet te treden. maar hoe werkt dat eigenlijk creativiteit?

Taylor Pearson is schrijver, denker en ondernemer. Hij kijkt naar creativiteit op een andere wijze dan de meesten van ons en illustreert dit met militaire voorbeelden. Eigenlijk beweert hij dat we teveel synthetiseren binnen bekende (oude) conceptuele modellen. ‘Hoe meer je een bestaande succesformule toepast, hoe snellere het effect (succes) zal afnemen’.

U kunt een systeem niet van binnenuit doorgronden: ga dus ‘out of the box’! Deductieve destructie combineren met creatieve inductie (synthese). Ondertussen haalt Pearson ook alle (online) marketingconcepten onderuit: shitty click-throuhg rates.

Zijn voorbeeld van Gödel onvolledigheids theorema zet aan het denken: ”Iemand die zegt dat hij liegt, terwijl hij daadwerkelijk liegt, zegt eigenlijk de waarheid en zodoende liegt hij dus!” (2x herlezen!) Lees het artikel bij Medium.com

Ook kunt u daar de eerste drie hoofdstukken van zijn recente boek “The end of jobs’ downloaden.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.