Gamification platform voor docenten

Mission Start

In aanloop naar onze LRN21 special over gamification op 16 december a.s. is er wat meer aandacht voor het fenomeen ‘gamification’ op dit blog. Voor docenten in het onderwijs is er een speciale community of practice actief, Mission Start.

Dit platform voor leren en gamification beoogt zo veel mogelijk docenten uit alle onderwijssectoren samen te brengen die graag meer willen weten over gamification en onderling kennis willen delen. Verder deelt Mission Start zelf ook actief kennis via een blog en verschillende events.

Interessant is dat Mission Start zich onlangs heeft aangesloten bij de landelijke transitiebeweging United4Education. Een oproep aan docenten en scholen om gebruik te gaan maken van aanwezige expertise, de ‘denktankcapaciteit’ van de community en mogelijke pilots (met innoverend gamification platform) springt daarbij in het oog.

Uiteraard ziet Mission Start ook het belang in van 21st Century Skills. Zoals ze in hun Mission Statement duidelijk maken: “Laten we erkennen dat we creativiteit en andere competenties van de 21ste eeuw nodig hebben en dat we deze in de gehele onderwijsketen (van basisonderwijs tot universiteit) kunnen stimuleren door middel van spel en spelen.”

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.