Inkoppen: Real-time Face Capture and Reenactment

Je vertrouwt niet alles wat op internet staat, niet alles wat je leest is waar en objectief, de meeste foto’s die je ziet zijn gephotoshopt. Terechte mediawijsheid! Recent is het populair om te ‘face swappen’, het ene gezicht vloeiend te verplaatsen in iemands anders hoofd (kan ook dat van een dier zijn). Groot plezier!. Maar je kon er op wachten: deze technologie gaat over naar video, zelfs real time!

Maar er is ook nog een andere ontwikkeling, waarbij alleen de mimiek en spraak van een origineel geannuleerd wordt en overgebracht wordt in het gezicht van bijvoorbeeld een VIP die geïnterviewd wordt. Zie Face2Face (let op de video). Hier technische uitleg van de experimenten van Standford University.

Dat betekent dat je de interviews op het NOS-journaal t.z.t. ook moet gaan wantrouwen. Brrrr! Wordt fake mainstream? Of even fantaseren: je neemt (met toestemming) het videopersonage van een bekend, geliefd, gezaghebbend, populair) persoon en kletst zelf via haar/hem je online instructie de wereld in, zou dat beter beklijven? Eigenlijk is het zoiets als het inspreken van een teken/animatiefilm.

We denken dat de game-industrie hier ook wel leuke dingen mee gaat doen. In elk geval moeten we de mediawijsheidslessen weer bijstellen!

Hmmm…

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.