Lieg niet! Doe auditie!

U kreeg uw baan omdat u loog tijdens de sollicitatie? Voor menigeen wel een beetje waar, toch? ‘Om bestwil’, smoezen we!

Als u uw op basis van uw opgepimpte CV en begeleidende vleiende brief uitgenodigd wordt, moet u tijdens het sollicitatiegesprek ook nog door een soort leugendetector: de HRM-interviewers. Tactisch probeert u ontwijkende, relativerende antwoorden op lastige vragen te formuleren. Vragen die u verwacht krijgen ingestudeerde reacties. Zoals velen schept u een fraaier beeld van uzelf (inclusief: vers van de kapper, netjes gekleed, lekker luchtje)

HRM-interviewers komen dan ook niet altijd met de meest capabele kandidaat als nieuwe collega op de proppen. Het kan ook anders: de auditie. Lees hier hoe je anders en objectiever kandidaten kunt beoordelen. We wisten overigens dat studenten een grotere baankans hebben bij een bedrijf waar ze stage hebben gelopen (als ze daar tenminste goed gepresteerd hebben)!

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.