LRN21 themabijeenkomst 8 maart a.s. Prima, maar dan anders!

Met een niet-westers klinkende achternaam is je kans op een stageplaats gering en bij een sollicitatie kom je onderaan de stapel brieven terecht. Ondanks talrijke bewustwordingsacties pesten we er nog stevig op los, op school, op werk en in onze vrije tijd. Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen voor hetzelfde werk en het aantal dames in topposities is beperkt. Iemand met ’een afstand tot de arbeidsmarkt’ ervaart een lastig stigma. En … al nagedacht over onze nieuwe Syrische en Irakese buren?

De moderne media, immigratie, toerisme, internationale handel, brengen mensen steeds dichter bij elkaar! Maar ook tót elkaar? Zijn onze eigen normen en waarden heilig? De actualiteit in het publieke en private domein roept veel vragen hierover op! En hoe (on)bevooroordeeld is ons eigen gedrag?

De komende LRN21-bijeenkomst heeft diversiteit en interculturele competentie als thema. Interessante sprekers zullen u bijpraten: Serdar Ucar (Nederlandse Spoorwegen) ontvouwt zijn maatwerkbenadering van focusgroepen binnen de NS. Walter Faaij (Academie voor organisatiecultuur) leert ons hoe je diversiteit kunt ‘embedden’ in de organisatiecultuur en Toon van der Ven (Stoas Vilentum Hogeschool) legt uit hoe leraren interculturele competenties kunnen ontwikkelen.

Onze gastsprekers gaan met u in gesprek over praktische oplossingen voor het omgaan met diversiteit op de werk- en leervloer.

Programma

  • 15.00-15.15 uur Ontvangst in de Foyer van School voor de Toekomst
  • 15.15-15.30 uur Welkom en inleiding door de dagvoorzitter
  • 15.30-16.10 uur ‘Voor de ander ben jij ook anders: Tijd voor diversiteit!‘ door Walter Faaij, associate consultant bij de Academie voor Organisatiecultuur
  • 16.10-16.50 uur ‘Ik spoor, jij spoort, wij scoren samen als NS’ door Serdar Ucar, programmamanager Diversiteit & Inclusie van Nederlandse Spoorwegen
  • 16.50-17.10 uur Pauze met koffie/thee
  • 17.10-17.50 uur Crossculturele competenties van leraren Van multicultureel naar intercultureel door Toon van der Ven, docent en onderzoeker bij Stoas Wageningen Vilentum Hogeschool
  • 17.50-18.00 uur Wrap up door de dagvoorzitter
  • 18.00-20.00 uur Netwerkdiner (indien u zich hiervoor heeft aangemeld)

Aanmelden

Meld u nu voor deze LRN21 themabijeenkomst aan:

aanmelden

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.