MAZZEL!

ScienceAlert heeft onlangs de Wereld Geluks Index 2016 gepubliceerd. Nederland scoort goed op de 7de plaats en dat moeten we behouden, of liever nog verbeteren!

De aandacht voor welbevinden, geluksbeleving of geluksgevoel is de laatste jaren duidelijk verschoven van de zweverige, esoterische hoek naar een wetenschappelijke interesse voor deze oermenselijke emotie en dit nagenoeg universele streven. Binnenkort hierover meer.

Misschien zou je het niet verwachten, maar in navolging van Bhutans beleid voor Gross National Happiness hebben de Verenigde Arabische Emiraten een Minister of State for Happiness benoemd.
Interessant is ook de hedonometer die gebaseerd is op analyses van gebruikte woorden op Twitter op bepaalde dagen (exploreer het menu aan de bovenkant van de grafiek).

Hoe gaan we het gelukservaren vasthouden en optimaliseren? Welke rol ligt daar voor beleid, onderwijs en training? Dinsdag 14 juni a.s. hoort u meer bij LRN21!

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.