‘Opening Up Education’

Een nieuw EU initiatief om het Europese onderwijs uit het slop te halen. Download hier.

De Europese Commissie stelt dat het onderwijs achterloopt bij de mogelijkheden van nieuwe technologie en ziet hierin een bedreiging voor de werkgelegenheid van jongeren: European schools are not jumping in to teach the crucial e-skills to the workforce of the future’.

Volgens Eurostat had 49% van de Europeanen in 2012 geen of weinig ICT-vaardigheden terwijl men verwacht dat in 2015 zeker 90% van de banen vraagt om minimaal basis ICT-vaardigheid. In 2015 verwacht men ook bijna 900.000 onvervulbare specifieke ICT-vacatures!

Het leerzame Commission staff working document is hier te downloaden. 

Hoewel Nederland niet in alle tabellen voorkomt is het  rapport eigenlijk wel alarmerend voor de EU-regio als geheel. Enkele opvallende zaken: Nederlands staat op plaats twee als taal voor beschikbare onderwijscontent. Sommige landen die momenteel  het hardst getroffen worden door de crisis scoren hoog in ICT-inzet in de klas. Duitsland, de economische motor van de EU, scoort maar matig op ICT-vaardigheden van mensen tussen de 16 en 74 jaar.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.