Toegerust voor de Toekomst

Onlangs publiceerde het ecbo het rapport Toegerust voor de Toekomst: Aandacht voor kritisch denken en sociaal-culturele vaardigheden in het mbo. Het rapport beschrijft het onderzoek dat ecbo uitvoerde naar twee vaardigheden waarvan wordt aangenomen dat deze belangrijk zijn voor de toekomstige loopbaan en maatschappelijke positie van jongeren: sociaal-culturele vaardigheden en kritisch denken. Er was nog weinig bekend over in hoeverre er aandacht is voor deze vaardigheden op het mbo. Met dit onderzoek hoopt men bij te dragen aan de discussie over de rol van 21ste-eeuwse vaardigheden in het mbo.

Het rapport is tevens aanleiding voor ecbo om vervolgonderzoek naar het thema 21ste-eeuwse vaardigheden te doen. Onderzoekers Ingrid Christoffels en Pieter Baay werken op dit moment aan een toegankelijk overzicht over 21ste-eeuwse vaardigheden in relatie tot het mbo: welke vaardigheden vallen hieronder en hoe staan mbo-studenten ervoor?

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.