Al aan de BCI (Brein Computer Interface)?

Hbciet online Computerworld nieuws plaatste een item over BCI (Brein Computer Interface). Welke mogelijkheden kunnen we verwachten en met welke gevaren moeten we rekening gaan houden. Wat betekent het voor leren als we de computer in ons lijf, aan ons brein krijgen en gekoppeld worden via de cloud? De antwoorden lijken nog vaag. Neuro feedback is al een eind op weg als hulp bij het leren van lastige dingen ( bijv. om Japanners het klankverschil tussen de ‘r’ en de ‘l’ te laten oefenen voor een andere taal, ze kennen dat immers niet. Of voor het Mandarijn te leren).

Toch wat meer over weten? Bij Howstuffworks of sla binnenkort zelf aan het knutselen en experimenteren. Neem de beschouwingen van Corinna Lathan voor de Future Global Agenda van het World Economic Forum ook even mee. Indicator voor de ontwikkelingen is het aantal recente patentaanvragen (ook van ons eigen Philips) op nature.com.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.