Digitale transformatie heeft tekort aan ondernemerschap en digitale kundigheid

Hoewel Nederland er niet erg ongunstig uitspringt, toont het EC-report Accelerating the digital transformation of European industry and enterprises dat Europa een risico loopt door de traagheid van de digitale transformatie van ondernemingen en organisaties.

Het rapport pleit o.a. voor meer stimulans voor innovatie koplopers en permanente professionele ontwikkeling op digitaal gebied bij beleidsmakers en werknemers. Aanbevolen wordt om multi-stakeholder sectorale en regionale scholing op te zetten. Slechts 4% van de EU-ondernemingen heeft trainingsinspanningen die sporen met hun brede digitale strategie en 77% erkent dat het gebrek aan digitale vaardigheden het belangrijkste obstakel voor de omslag naar de transformatie is.

Er is ook vooral gebrek aan innovatief (startend) ondernemerschap: 20 miljoen ondernemers zijn nodig om het gat met de Verenigde Staten op te vullen!

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.