Het werken van morgen

Heeft u de VPRO-Tegenlicht-uitzending over ‘Het werken van morgen’, ondanks de herhaling, gemist? Dan moet u beslist op een moment naar eigen keuze dat inhalen. In de uitzending wordt aangedrongen om te anticiperen op de drastische veranderingen in onze samenleving door de enorme impact van de inzet van robots en kunstmatige intelligentie. Er zullen grote gevolgen zijn voor de hoeveelheid en de aard van werk. Met name de middengroepen zullen in het gedrang komen. De roep om tijdig om te denken over uw toekomst en de soort (om)scholing die nieuwe kansen biedt, klinkt steeds luider, maar de acties hiertoe dwalen nog veel binnen de oude kaders.

LRN21 beveelt aan om bovengenoemde video met opleidingsteams, met leerlingen, met werknemersgroepen, met beleidsontwikkelaars en politici te bekijken en te bespreken. Hoe breder het bewustzijn over deze ontwikkelingen indaalt, hoe makkelijke het kan worden op om veranderingen naar een nieuwe samenleving te accepteren.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.