Terugblik op ‘Contant in de leerstand: de nieuwe professional’

Zelfregulatie is een belangrijke vaardigheid om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te gaan.

Op de goed bezochte netwerkbijeenkomst van LRN21 van 16 juni jl. liet Hester Stubbé van TNO het instrument iSELF zien. Het meet het zelfregulerend vermogen en kan bij zowel werknemers als leerlingen ingezet worden. In bedrijven is het bijvoorbeeld nuttig bij het gericht ‘inleren’ van nieuwe werknemers.

De tweede spreker droeg dezelfde achternaam en hij bleek een neef van de eerste spreker …. puur toeval!
Casper Stubbé putte uit zijn eigen ‘leerverleden’ en toonde zich hiermee het beste voorbeeld van zijn eigen boodschap. Zijn bedrijf Remind helpt leerlingen van VO tot en met HBO om zelf verantwoordelijkheid te nemen en eigen keuzes te maken ten aanzien van leren (en dus leven).

Bekijk de presentaties van Hester en Casper!

Het merendeel van de gasten heeft tijdens het netwerkdiner nog stevig nagepraat en relevante contacten ververst of opgedaan. Op 13 oktober 2015 hebben we weer een boeiend programma. We zinnen nog op een titel en wachten op bevestiging van ‘hotshot’-sprekers. Na de vakantieperiode wordt een en ander onthuld, maar reserveer alvast de datum!

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.