Welke skills voor welke sector belangrijk?

Bloomberg heeft 1320 HR-mamagers in diverse sectoren in de USA bevraagd naar de gewenste skills bij werkzoekenden met MBA-achtergond. Het resultaat is vervat in het Bloomberg Recruiter report. De skills worden in een plaatje ingedeeld naar algemeen aanwezig of schaars en meer of minder gewenst.

Na wat klikken/scrollen met de cursor op het plaatjes verschijnt er onder de titel The skills gap een drop-down menu waarmee u een sectorspecifieke score kunt krijgen. De toepasbaarheid hiervan zal voor ons land niet veel afwijken van de USA. Minder bruikbaar is voor ons hoe de verschillende opleidingsinstituten het er van af brengen, alhoewel het systeem als wel voorbeeld kan dienen.

Opvallend zijn de (lage) scores voor bepaalde minder gewenste skills, bijvoorbeeld: praktische werkervaring en ondernemerschap. Dit zal ongetwijfeld tot discussie leiden, gezien bijvoorbeeld de beweging in het mbo om studenten juist meer ondernemender te maken.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.