Als het meer moet zijn dan salaris…

“Je bent gelukkiger wanneer het klikt met je werkgever. Je doet je werk graag, je levert topprestaties en blijft jouw bedrijf langer trouw. Anders gezegd: jij bent tevreden en je werkgever is dat ook.”

Je hebt een beroepsopleiding achter de rug en bepakt met idealen, vaardigheden, kennis en verwachtingen op zoek naar de ideale baan. Je bent ontslagen of nam ontslag door ‘omstandigheden’ en wil een beter passende nieuwe baan. Aan die baan zit een werkomgeving en werkgever vast, zal die bij jou passen?

Er zijn veel testen online om vast te stellen of je het juiste kennis en vaardighedenniveau bezit om in aanmerking te komen voor een bepaalde vacature, maar of de zingeving binnen de taken, de bedrijfscultuur, het waardenpatroon aansluit bij die van jou, daar kom je vaak pas op termijn achter, na jaren van frustraties en conflicten. Omgekeerd heeft een werkgever ook liever iemand die de bedrijfscultuur mee draagt.

Het Vlaamse Twegos en de Vrije Universiteit Brussel hebben (wetenschappelijk onderbouwd) een ‘WaardenFit test’ ontwikkeld voor vacaturesite Jobat.be

Door de test in te vullen krijg je jouw waardenprofiel terug, maar dat is ook een jaar lang door potentiële werkgevers in te zien. Ook is te zien welke werkgevers matchen met jouw waarden. Het is gratis, maar je geeft wel wat weg (voor het goede doel: de ideale baan).

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.