Nederland in een staat van bewuste onbekwaamheid?

Op 12 januari is de Trendrede 2017 uitgesproken in Huis de Zwijger te Amsterdam. Het is een jaarlijks terugkerende event van Nederlandse toekomstdenkers.

Dat we ons in een transitiefase bevinden is voor iedereen wel duidelijk, maar over de wijze waarop we ons daar doorheen kunnen worstelen wordt veel gebakkeleid. Ondertussen wortelt de nieuwe samenleving gestaag door, maar onvoldoende pregnant op de radar van veel individuen, overheid en organisaties. Zijn we op tijd met adoptie en adoptie of keren de onwetenden, de behoudzuchtigen, de angstigen, de bozen zich tegen het onvermijdelijke van menselijke innovatie?

“De TrendRede geeft volume aan de zachte geluiden van vernieuwing in een schreeuwende samenleving” en roept 2017 uit tot het jaar van de Nationale Veerkracht.

Deze, inmiddels, zevende editie barst van wijze analytische beschouwingen en positieve richtingwijzers verpakt in fraai proza. Het leest in één teug!

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.