Slaap en leren: leer slapen

De 24-uurs economie en sociale media zijn belangrijke verstoorders van ons slaapritme, onze slaapduur en slaapdiepte. Prestaties op het werk of op school lijden hieronder, maar ook onze fysieke en geestelijke gezondheid!

MT-magazine schenkt aandacht aan desastreuze gevolgen van slaapgebrek. Check ook de hyperlinks in dat artikel. Heel wat mensen kampen met slaapproblemen, sommigen af en toe en anderen chronisch. Eén op de vijf jongeren heeft wel eens last. Dat heeft gevolgen voor leermotivatie en leerprestaties. Slaapverwekkende lessen lijken geen oplossing hiervoor!

De Psycholoog geeft ook wat inzicht en tips. Of neem het onderzoek bij adolescenten in Frontiers. Bij Leraar24 vinden we interessante informatie over de invloed van slapen en bewegen op cognitieve prestaties bij leerlingen. Recent onderzoek naar slaapgedrag bij studenten door NWSO toont bijvoorbeeld aan dat het korte termijn geheugen geen last heeft van slaapgebrek. Wist u dat? Kijk voor wat nuance ook bij Wikipedia.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.