VOLLEY, engineering for knowledge

Facebookbaas Zuckerbergs nevenactiviteit Zuckerberg Education Ventures speelt suikeroom voor een startup die een app gaat ontwikkelen om studenten te helpen d.m.v. kunstmatige intelligentie.

Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen in machine learning en van NLP (nee, niet Neuro Linguïstisch Programmeren, maar Natural Language Processing!) De app scant lesmateriaal op kritische informatie en verwijst naar additionele bronnen. De app personaliseert en zal de gebruiker attenderen op ontbrekende voorkennis en daarvoor verwijzen. Ook zou de app in leercontent onderliggende didactiek moeten kunnen detecteren en daarop inspelen. Op termijn kan het de één-op-één ondersteuning door een docent of tutor deels vervangen en kan indicaties geven over welke leerstrategie en leercontent wel of niet werkt.

Ambitieus, maar er blijven toch wat fronsen op ons voorhoofd, bijvoorbeeld: De app markeert de voornaamste informatie in een tekst. Zal de student daarmee voldoende context opdoen om de info te begrijpen en laten beklijven? En we weten dat markeren van sleutelinformatie in teksten niet significant helpt bij bekijven. In de huidige ontwikkelfase maakt de app gebruik van materiaal van Udemy, Khan Academy en Coursera.

Men kan zich aanmelden als beta0tester voor Volley.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.