Wie onderzoekt wat in de digitale samenleving?

De Vereniging Van Universiteiten (VSNU) brengt een interessant overzicht van hooggeleerden die zich bezig houden met de digitale samenleving. Het is natuurlijk arbitrair hoe u verschillende aspecten van die samenleving indeelt, benoemt en welke weging u er aan toekent, maar er staat maar één naam bij Onderwijs (prof. Harold Bekkering).

Het gebruik van ICT in onderwijs is momenteel erg gericht op het kennisniveau in plaats van de kennisinhoud van de student. Neurocognitieve technieken en zelflerende algoritmen kunnen het leerproces met individueel maatwerk verrijken en wel 12 bij Big Data. Gelukkig hebben al die andere aspecten allemaal wel invloed op onderwijs en ze zijn zeker ook voor hun continuïteit weer afhankelijk van onderwijs. In de graphic kunt u navigeren door op het +-teken klikken of met het > symbool. Bij de respectievelijke wetenschappers vindt u meer info over hun aandachtsgebied.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.