Baan jij al je eigen weg?

LRN21 Themabijeenkomst op 31 oktober a.s.!

Van de exponentieel groeiende digitalisering worden we ons steeds bewuster. Het grote effect ervan op onze samenleving wordt steeds duidelijker.

We zien banen verdwijnen en fors veranderen. Nieuwe banen vragen om andere vaardigheden en het tempo waarin deze veranderingen zich aandienen neemt sterk toe. Vanwege deze en vele andere onzekerheden is er een groeiende behoefte aan een meer integrale benadering van onze 21e-eeuwse maatschappelijke uitdagingen.

Het is daarom een uitgelezen moment om, in de week-van-het-basisinkomen, aan te kondigen dat het Universeel Basisinkomen (UBI), tijdens onze themabijeenkomst van 31 oktober a.s., centraal zal staan.

Johan Luijendijk zal die dag vanuit het perspectief van het Universeel Basisinkomen met ons kijken naar wat de nabije toekomst vraagt en te bieden heeft in relatie tot ‘het nieuwe leren’ en ontwikkelen.

De resultaten van het onderzoek van Drs. Bob Zadok Blok jr. roepen bijvoorbeeld de vraag bij ons op: Wordt het niet tijd voor een toekomstbestendig educatief model?

Op dezelfde wijze waarop we het Universeel Basisinkomen (‘Basic needs’) kunnen relateren aan de ‘hierarchy of needs’ van Maslow, zullen we met singer/songwriter ‘Cate Kensy’ en Jeroen Persoons van Springest inzoomen op sprekende praktijkvoorbeelden van ‘Self-fulfillment needs’.

Geïnspireerd door onze sprekers gaan we aan het eind van de middag met elkaar in gesprek over hoe basisinkomen en het ‘Skillfullness Education Model’ het onderwijs en de arbeidsmarkt van nu en de toekomst kunnen ondersteunen.

LRN21 verheugt zich op uw komst en die van collega’s/professionele relaties. Aanmelden kan hier.

Gepubliceerd door

Sem

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Gamification Conferentie 2017.